Potrebno je:
150 gr ratluka sa ukusom vanile
200 gr šećera u prahu
1 kašika soka od limuna
1 kašika istopljena margarina
Za punjenje:
50 gr margarina
50 ml vode
100 gr suvih šljiva
100 gr žele bonbona
100 gr mlevenog keksa
Priprema:
Ratluk sitno iseckati dodati šećer u prahu, sok od limuna i istopljen margarin, dobro rukom izraditi da se masa sjedini i na providnu foliju razvaljati ploču veličine 37 x 15 cm.
Napraviti punjenje. U posudu staviti margarin, vodu, kuvati dok se margarin ne istopi, skinuti sa vatre i dodati mleveni keks, seckane suve šljive i seckane žele bonbone. Od ove mase napraviti prutić dužine 37 c, staviti na sredinu razvaljane ploče od ratluka, krajeve ploče spojiti i malo pomoću folije izvaljati u rolat. Ostaviti da se stegne pa seći na kolutiće.
Нема коментара :
Постави коментар