Potrebno je:
Za koru:
3 jaja
200 gr šećera
1 kesica vanilin šećera
2 dcl ulja
2 dcl mleka
250 gr griza
100 gr brašna
150 gr rendanih jabuka
200 gr mlevenog rogača
1 kašičica cimeta
1 kesica praška za pecivo
Sirup za koru:
150 gr šećera
3 dcl vode
3-4 kašike ruma
Za premazivanje kore:
200 gr šlag krema u prahu
3 dcl gazirane vode
Priprema:
Umutiti 3 žumanceta sa 200 gr šećera i 1 vanilom, dodati ulje, mleko, griz, brašno, rogač, rendane jabuke, cimet i prašak za pecivo. Na kraju dodati umučena 3 belanca, dodavati kašiku po kašiku muteći.
Masu staviti u pleh veličine 20x35cm ( ako želimo da nam je tanja kora uzeti pleh veličine 25x35cm) prethodno podmazan uljem i posut brašnom.
Peći na 180 stepeni 20 minuta.
U posudu staviti 150 gr šećera, 3 dcl vode, kuvati dok se šećer ne istopi pa dodati rum. Toplim sirupom preliti toplu pečenu koru. Ostaviti da se hladi.
Umutiti 200 gr šlag krema u prahu sa 3dcl gazirane vode i premazati hladnu koru. Posuti sa rendanom čokoladom.
Нема коментара :
Постави коментар