недеља, 1. новембар 2015.

Kompot od bundeve



Sad je sezona bundeve, ko voli treba je iskoristiti na razne načine jer je jako zdrava.


Potrebno je:

1 kg bundeve
14 kašika šećera
1 litar vode
1 kesica vanilin šećera
1,5 dcl jabukovog sirćeta  sa 4% sirćetne kiseline
5 zrna karanfilića
1/4 kašičice cimeta
1/4 kašičice djumbira u prahu

Priprema:

Bundevu iseći očistiti unutrašnji deo sa semenkama i iseći na veće kocke.
U posudu staviti vodu, šećer, vanilu, sirće, karanfilić i kuvati. Kad provri dodati isečenu bundevu, poklopiti i kuvati 15-20 minuta da bundeva omekša paziti da se ne prekuva.
2-3 minuta pred kraj dodati cimet i djumbir u prahu, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.




















Нема коментара :

Постави коментар