понедељак, 3. август 2015.

Zlatna piletina



Potrebno je:

4 bataka sa karabatakom ( oko 1 kg)

Za marinadu:

3 kašike semenki  smedje slačice
sok od 1/2 limuna
3 kašike meda
1 kašika karija
3 kašike ulja
1 kašika semenki susama
so, mleveni biber

Priprema:

Batake sa karabatacima kuvati od kad provri 10 minuta.
U posudu  izmešati: slačicu, med, kari, limunov sok i ulje.
Prokuvanu piletinu ocediti od vode i posuti sa soli i mlevenim biberom i uvaljati u marinadu pa redjati u pouljenu posudu za pečenje.
Peći na 180 minuta 15 minuta, izvaditi kalup sa mesom,  preliti meso sa sosom u kojem se peče,  posuti sa 1 kašikom susama i još peći dok meso ne dobije zlatno braon boju.












Нема коментара :

Постави коментар