Potrebno je:
Za tamne 2 kore:
200 gr putera ili margarina
1 jaje
150 gr šećera
1 kesica vanilin šećera
400 gr brašna
2 kašike kakaoa
1 kašičica praška za pecivo
1 kašika kisele pavlake
Za svetli deo:
5 belanaca
200 gr šećera u prahu
1 kašika alkoholnog sirćeta
180 gr kokosa
2 kašike brašna
Za žuti deo:
5 žumanaca 180 gr šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Napraviti testo za tamne kore. U posudu staviti seckan na kocke puter ili margarin, dodati brašno i mesiti rukama dok puter ne upije brašno, dodati 1 jaje, 150 gr šećera, 1 vanilin šećer, kakao, kiselu pavlaku i prašak za pecivo. Sve dobro rukom umesiti da dobijemo kuglu testa koju stavimo u frižideru da stane 1 sat.
Odstajalo testo podeliti na 2 dela.
Oba dela razvaljati na papir za pečenje veličine 20x30 cm.
Beli deo kolača. Umutiti 5 belanaca dodati 200 gr šećera u prahu, 1 kašiku sirćeta i na kraju dodati 180 gr kokosa i 2 kašike brašna. Kokos i brašno varjačom izmešati sa belancima ne mikserom.
Jednu polovinu testa razvaljanu na papiru izbockati viljuškom i staviti u pleh veličine 20x30 cm, preko kore rasporediti svetlu masu od belanaca. Preko belanaca staviti drugu razvaljanu koru na papiru, izbockanu. Pažljivo prevrnuti na belanca, gore da dodje papir koji pažljivo odlepiti.
Peći na 170 stepeni 25 minuta.
Za to vreme napraviti žuti deo kolača.
Umutiti 5 žumanaca sa 180 gr šećera u prahu i 1 vanilin šećerom.
Kolač kad se ispeče, premazati sa umućenom masom od žumanaca, vratiti u isključenu toplu rernu i sušiti 5 minuta pa izvaditi kolač. Dobro da se ohladi i seći na kocke.
Нема коментара :
Постави коментар