500 gr svinjskog mesa
300 gr crnog luka
2 čena belog luka
2 kašike ulja
2 kašike paradajz pirea
1 kašičica senfa
4 dcl svetlog piva
1 kašičica mlevene crvene paprike
1 kašika gustina
so, mleveni biber
3 prstohvata ruzmarina
Priprema:
Meso iseći na kocke i na 2 kašike ulja pržiti sa svih strana da porumeni, dodati sitnoseckan crni luk i beli luk, pržiti 5 - 6 minuta, dodati so, mleveni biber, mlevenu crvenu papriku i ruzmarin.
U posudi izmešati 1 kašičicu senfa, 2 kašike paradajz pirea i 4 dcl piva, preliti preko mesa, poklopiti i kuvati na tihoj vatri dok meso ne omekša. Po potrebi dolivati tople vode. Ako kuvamo u ekspres loncu, kuvati od kad para počinje da izlazi 30 minuta.
Kad gulaš bude kuvan, uzeti 2-3 kašike sosa iz gulaša dodati 1 kašiku gustina, izmešati dodati u gulaš i da se kuva 1 minut.
Gulaš služiti uz kuvanu testeninu, pire krompir ili noklice.
Svinjski gulaš s noklicama
Napraviti noklice.
Potrebno je:
2 jaja
8 kašika gazirane vode
2 prstohvata soli
10- 12 kašika brašna
Umutiti 2 jaja, sa gaziranom vodom, dodati so, i brašno. Masu dobro umutiti da stane 10 minuta.
Staviti u lonav vodu posoliti i kad provri kašičicom vaditi testo spuštati u vrelu vodu i kuvati 10 minuta.
Нема коментара :
Постави коментар