Potrebno je:
400 gr belog pilećeg mesa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
3 kašike ulja
400 gr graška ( zamrznutog)
3 krompira
1 kašika paradajz pirea
2 dcl vode
2 dcl soka od paradajza
so
2 prstohvata šećera
mleveni biber
1 kašičica mirodjije (kopar)
Priprema:
Meso iseći na kocke, crni luk i beli luk sitno iseckati, krompir oguliti i iseći na kocke.
U ekspres loncu na 3 kašike ulja pržiti meso dok ne porumeni, dodati seckan crni i beli luk i pržiti dok luk ne dobije staklast izgled, dodati grašak i krompir na kocke, so, mleveni biber, mirodjiju,2 prstohvata šećera, izmešati.
U 2 dcl vode staviti 1 kašiku paradajz pirea.
Dodati u lonac vodu sa paradajz pireom i dodati 2 dcl soka od paradajza. Poklopiti lonac i kad počne da pušta paru kuvati 15-20 minuta.
Gotovo jelo posuti seckanim peršunom.
Нема коментара :
Постави коментар