Jako ukusne rolnice punjene karamel kremom i kikirikijem.
Potrebno je:
Za testo:
300 gr neslanog sira
200 gr putera
2 jaja
2 kesice vanilin šećera
100 gr šećera
600 gr brašna
1 kesica praška za pecivo
Za punjenje:
100 gr karamela sa lešnikom
2 dcl mleka
1 kašika gustina
100 gr krupnije mlevenog pečenog kikirikija
1- 2 kašike mlevenog keksa
Za posipanje:
šećer u prahu
1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Umutiti sir, puter, šećer i vanilin šećer, dodati jaja, brašno i prašak za pecvo. Zamesiti testo, uviti u foliju i ostaviti da stoji na hladnom mestu 2-3 sata.
Za to vreme napraviti punjenje.
U posudu staviti karamele i 1 dcl mleka, kuvati na tihoj vatri dok se karamele ne istope, povremeno mešati. U drugoj posudi umutiti 1 kašiku gustina sa 1 dcl mleka, dodati u istopljene karamele i kuvati dok se ne zgusne pa dodati 100 gr mlevenog kikirikija i mleveni keks. Ostaviti da se ohladi.
Odstajalo testo razvaljati debljine 3 mm, na kraj testa uzduž staviti fila preklopiti iseći celom dužinom i iseći rolnu na rolnice dužine 6- 7 cm, staviti na pleh prethodno obložen papirom.
Tako uraditi i sa preostalim testom i punjenjem.
Peći rolnice na 180 stepeni 20 -25 minuta. Pečene posuti šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Нема коментара :
Постави коментар