Potrebno je:
Za testo:
2 jaja
250 gr šećera
1 kašika masti ( ne ravna već punija kašika)
3 kašike meda
4 kašike mleka
oko 600 gr brašna
1 kašičica sode bikarbone
2 kašike kakaoa
Za fil od malina:
300 gr malina
3 kašike šećera
1 puding od maline
1 dcl vode
Za svetli fil:
7 dcl mleka
2 pudinga od vanile
250 gr putera ili margarina
200 gr šećera u prahu
Za preliv:
100 gr čokolade
4 kašike ulja
Priprema:
Na blagoj vatri istopiti mast, med, mleko i šećer, kad bude mlako dodati umućena 2 jaja, brašno i sodu bikarbonu. Zamesiti testo, podeliti na 3 dela i u treći deo dodati 2 kašike kakao da bude masa tamna. Od svetlog dela testa ispeći dve kore. Testo razvaljati na papir za pečenje veličine 20x30 cm, izbockati koru na par mesta i peći da blago porumeni.Tako ispeći još jednu koru.
Tamni deo testa
podeliti na 9 delova. Od svakog dela testa razvaljati šipke dužine 20
cm kao širina kora.
Peći na 180 stepeni 15 - 20 minuta.
Fil od malina:
Fil od malina:
U 300 gr malina dodati 3 kašike
šećera i prokuvati. Umutiti 1 puding od maline sa 1 dcl vode, dodati u
maline i skuvati. Topao puding preliti preko pečene 2 kore i ostaviti da
se ohladi.
Svetli fil:
Svetli fil:
U posudu staviti 5 dcl mleka da se
kuva. Umutiti 2 pudinga od vanile sa 2 kašike brašna i 2 dcl mleka.
Dodati u vrelo mleko i kuvati, kad se skuva i ohladi dodati umućen puter ili
margarin sa 200 gr šećera u prahu. Filovati kolač:
Kora prelivena sa filom od malina, 1/2 svetlog fil, poredjati pečene braon štangle ( rasporediti ih da bude rastojanje izmedju njih 1 cm), blago ih utisnuti u fil, pa 2/2 fila, pa kora prelivena malinama, maline da dodju do fila. Kolač blago opteretiti da se dobro stegne pa preliti sa istopljenom čokoladom sa 4 kašike ulja.
Kora prelivena sa filom od malina, 1/2 svetlog fil, poredjati pečene braon štangle ( rasporediti ih da bude rastojanje izmedju njih 1 cm), blago ih utisnuti u fil, pa 2/2 fila, pa kora prelivena malinama, maline da dodju do fila. Kolač blago opteretiti da se dobro stegne pa preliti sa istopljenom čokoladom sa 4 kašike ulja.
Нема коментара :
Постави коментар