Potrebno je:
Za testo:
3 dcl mleka
1 kašičica šećera
25 gr svežeg kvasca
1 kašičica soli
5 kašika ulja
1/2 kesice praška za pecivo
1 jaje
1 belance
600 gr brašna
Za punjenje:
200 gr sira kačkavalja
100 gr čajne kobasice
Za premazivanje:
1 žumance
1 kašika ulja
1 kašika mleka
Priprema:
U mlako mleko staviti šećer i kvasac, da stane 5-6 minuta, dodati jaje, belance, ulje, so, prašak za pecivo i brašno. Zamesiti testo, izraditi i ostaviti da nadolazi.
Čajnu kobasicu iseckati tanko na kolutiće a sir izrendati.
Nadošlo testo izraditi i podeliti na 2 dela. U jednom delu testa da bude 600 gr a u drugom 400 gr.
Veči deo testa razvaljati u krug prečnika 35 cm. Od ivice testa na udaljenosti 2 cm u krug staviti rendani sir ( 2 kašike odvojiti od ove količine da bi kasnije posuli sredinu pogače.
Krajeve kruga presaviti preko sira i staviti na dno kalupa sa obručem prethodno podmazan sa uljem ( obruč staviti kasnije kad složimo pogaču.
Presavijeni deo kruga testa iseći na 20 delova i svaki deo okrenuti da sečeni deo dodje gore.
Deo testa od 400 gr podeliti na 8 delova. Svaki deo razvaljati u dužu a užu traku prepoloviiti na svaki deo staviti na sredinu 2 kruga čajne kobasice i urolati. Svaki urolani deo stavljati uspravno na sredinu pogače.
Sada staviti obruč na dno kalupa gde smo složili pogaču. Sredinu pogače posuti sa 2 kašike rendana sira. Veličina kalupa je prečnika 26 cm.
Umutiti 1 žumance sa 1 kašikom ulja i 1 kašikom mleka, premazati pogaču ostaviti da stane 40 minuta i peći na 170 stepeni 40 minuta.
Нема коментара :
Постави коментар