Potrebno je:
8 manjih paprika
300 gr mlevenog mesa
100 gr pirinča
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
2 čena belog luka
1 kašika paradajz pirea
1 kašičica mlevene crvene paprike
1 kašika seckanog peršuna
so
mleveni biber
Za preliv:
3 kašike ulja
1 kašičica brašna
2 dcl jogurta
2 dcl soka od paradajza
1 jaje
1 kašika seckanog peršuna
Priprema:
Pirinač kuvati u posoljenoj vodi od kad provri 5-7 minuta. Ocediti od vode.
U mleveno meso dodati pirinač, seckani crni i beli luk, rendanu šargarepu, mlevenu papriku, paradajz pire, so i mleveni biber. Dobro izmešati.
Sveže paprike očistiti od semena i drščica a zamrznute staviti u vodu na kratko i to pre punjenja ( da bi ostale čvrste da suviše ne omekšaju)
Paprike puniti smesom i redjati u podmazanu posudu.
Preliti sa toplom vodom do polovine paprika.Pokriti folijom i peći na 200 stepeni 45-50 minuta.
Ocediti vodu u kojoj se paprike pekle i ostaviti na stranu.
Na 3 kašike ulja pržiti 1 kašičicu brašna, dodati vodu iz paprika ( oko 5 dcl), 2 dcl soka od paradajza i jogurt u koji smo umešali 1 jaje, dodati so i mleveni biber. Sve dobro izmešati preliti paprike ne pokrivati i peći još 10 minuta.
Posuti sa 1 kašikom seckanog peršuna.
Нема коментара :
Постави коментар