Potrebno je:
200 gr masti ( može puter ili margarin)
1 kašika šećera
1 kesica vanilin šećera
2 dcl gušćeg jogurta
1 jaje
rendana kora od 1 limuna
600 gr brašna
1 kašičica praška za pecivo
Za punjenje:
200 gr ratluka sa ukusom jagode
Za posipanje:
200 gr šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Umutiti mast, šećer i vanilin šećer, dodati 1 jaje. jogurt, prašak za pecivo, rendanu koricu limuna i brašno. Zamesiti testo, oblikovati u kuglu uviti u providnu foliju i ostaviti u zamrzivač 1 sat.
Odstajalo testo podeliti na 4 dela. Svaki deo razvaljati u krug koji iseći na 8 trouglova. Na svaki trougao staviti parče ratlika i uviti u kiflicu koju staviti u plah obložen papirom. Tako uraditi sa svim delovima testa. Izadje 32 kiflice.
Ja sam kiflice valjala tako što kuglicu testa ( testo podeliti na 32 kuglice)stavim na rebrastu daščicu rukom razvaljati testo, staviti parče ratluka i uviti.
Kiflice peći na 180 stepeni 20 minuta da blago porumene.
Pečene uvaljati u šećer u prahu i vanilin šećer.
Нема коментара :
Постави коментар