Potrebno je:
400 gr svinjskog mesa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
1 struk praziluka
300 gr šampinjona
1 grančica ruzmarina
5 zrna korijandera
1/2 kašičice kurkume u prahu
1 kašika brašna
ulje
so
mleveni biber
Priprema:
Meso iseći na kocke i na 2 kašike ulja pržiti sa svih strana 5 minuta.Dodati grančicu seckana ruzmarina dok pržimo meso.
Crni i beli luk sitno iseckati, praziluk iseckati na kolutiće, šampinjone na deblje listiće i šargarepu na kolutiće.
Meso izvaditi na tanjir a u istoj posudi gde smo pržili meso dodati crni i beli luk, praziluk i šampinjone, pržiti 2 -3 minuta, dodati sargarepu i meso, zrna korijandera, kurkumu, so i mleveni biber, izmešati, naliti sa vodom, ne mnogo samo da prekrije meso i povrće.
Kuvati na tihoj vatri dok meso ne omekša. Po potrebi dolivati vodu.
Kad bude kuvano, izmešati 1 kašiku brašna sa 2-3 kašike vode, dodati, i da vri 2-3 minuta.
Na kraju posuti sa seckanim peršunom.
Нема коментара :
Постави коментар