Ovako pohovani fileti oslića uz prilog salata od krompira sa lukom, su idealni za vreme posta.
Potrebno je:
800 gr fileta od oslića
Smesa za pohovanje:
100 gr brašna
2 dcl piva
1/2 kašičice kurkume u prahu
1/2 kašičice crvene mlevene paprike
so
mleveni biber
1/2 kašičice bela luka u prahu
Priprema:
Filete odlediti i dobro ocediti. Preliti ih sa sokom od 1/4 limuna i posoliti. Da stanu toliko dok ne napravimo smesu za pohovanje.
Umutiti 2 dcl piva, 100 gr brašna, so, mleveni biber, crvenu mlevenu papriku i kurkumu u prahu. Smesa da je malo gušća nego za palačinke.
Filete prvo uvaljati u brašno pa u smesu i pržiti na zagrejanom ulju sa jedne i druge strane dok ne dobiju zlatno braon boju.
Staviti na papirni ubrus da upije suvišnu masnoću.
Нема коментара :
Постави коментар