Pita sa bundevom sa domaćim vučenim korama. Spajanjem 2 kruga testa prethodno premazana uljem, kad se ispeče korica pite je hrskava, krta, i zbog toga se razlikuje od ostalih pita sa domaćim korama.
Potrebno je:
300 gr mekog brašna
oko 180 ml mlake vode
prstohvat soli
Za nadev:
600 gr rendane bundeve
90 gr šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kašičica djumbira u prahu
1 kašičica cimeta
100 gr seckanih oraha
1 dcl ulja
Priprema:
U posudu staviti brašno i prstohvat soli, dodavati malo po malo mlake vode i zamesiti testo i oblikovati ga u kuglu. Testo stane 5-6 minuta ponovo ga dobro izraditi i podeliti na 4 dela.
Svaki deo razvaljati u krug od 10cm, spojati dva po dva kruga izmedju premazana uljem. Dobićemo testo za 2 jufke koje još malo razvaljati, po vrhu premazati uljem i ostaviti da stane 30-45 minuta ( koliko će stajati zavisi od temperature u prostoriji, ako je toplije manje stoji i obrnuto).
Za to vreme napraviti nadev.
U posudu staviti rendanu bundevu i šećer. Na tihoj vatri mešati dok sešećer ne istopi i ne ispari voda. Skinuti sa vatre i dodati vanilin šećer, djumbir, cimet i seckane orahe.
Sto prekriti platnenim stolnjakom, staviti jedan krug odstajala testa u rukama razvući što tanje. Zadebljale krajeve nožem iseći, koru posutu sa 1/2 dcl ulja i rasporediti 1/2 nadeva od bundeve. Uz pomoć stolnjaka zarolati koru sa obe strane. Iseći zarolanu koru dužine pleha i staviti na pleh prethodno obložen papirom.
Tako uraditi i sa drugom korom.
Premazati pitu po vrhu uljem i peći na 180 stepeni 30-35 minuta. Pečenu pitu posuti šećerom u prahu.
Нема коментара :
Постави коментар