Potrebno je:
Za kore:
200 gr masti ili maslaca
200 gr šećera u prahu
3 žumanca
1/2 limuna
2 kašike kisele pavlake
450 - 500 gr brašna
1 kesica praška za pecivo
Za fil:
300 gr pečene bundeve
100 gr šećera
2 čaše kisele pavlake ( 1 čaša 180 gr)
2 čaše jogurta ( 1čaša 180 gr)
2 pudinga od vanile
3 belanceta
Priprema:
Umutiti 200 gr masti ili maslaca sa 200 gr šećera u prahu, dodati 3 žumanceta, sok od 1/2 limuna, 2 kašike kisele pavlake, 1 prašak za pecivo i 450 - 500 gr brašna. Zamesiti testo da se ne lepi za ruke i ostaviti da stane 1 sat na hladnom mestu.
Za to vreme napraviti fil.
Ispeći bundevu, ohladiti isitniti i dobro umutiti mikserom, dodati 100 gr šećera, 2 čaše kisele pavlake, 2 čaše jogurta, 2 pudinga od vanile i sneg od umućena 3 belanceta.
Odstajalo testo podeliti na 2 dela.
Jedan deo testa razvaljati i staviti u pleh veličine 20x30 cm, prethodno obložen papirom. Preko razvaljane kore staviti celu količinu fila a drugi deo testa izrendati preko fila.
Peći na 160 stepeni 40 minuta.
Pečenu pitu posuti šećerom u prahu, dobro ohladiti i tek tada seći na kocke.
Нема коментара :
Постави коментар