Potrebno je:
300 gr integralnog pšeničnog brašna
100 gr belog pšeničnog brašna
4 kašike ovsenih mekinja
2 kašike semenki suncokreta
2 kašike semenki lana
4 kašike ulja
20 gr svežeg kvasca
1 kašičica soli
3 dcl vode
Za premazivanje hleba:
1 kašika ulja
2 kašike vode
1 kašičica integralnog pšeničnog brašna
Priprema:
U mlaku vodu staviti izdrobljeni kvasac i ostaviti da stane 5 minuta.
Izmešati integralno i pšenično brašno, ovsene mekinje, semenke lana i suncokreta.
U odstajalu vodu sa kvascem dodati mešavinu brašna i semenki, dodati ulje i so. Zamesiti testo i ostaviti da nadolazi 1 sat.
Testo kad nadodje staviti ga na radnu površinu posutu brašnom premesiti, napraviti veknu, staviti u pleh prethodno obložen papirom.
Pomešati 1 kašiku ulja, 2 kašike vode, 1 kašičicu integralna pšenična brašna, premazati veknu i ostaviti da stoji 30 minuta.
Kad odstoji po vrhu na par mesta zarezati nožem i peći na 180 stepeni oko 40 minuta.
Нема коментара :
Постави коментар