Potrebno je:
500 gr svinjetine
500 gr boranije ( zamrznute)
1 glavica crna luka
2 čena bela luka
2 šargarepe
1/2 korena paškanata
1 paradajz
1 kašičica origana
1 kašičica djumbira u prahu
1 kašika crvene paprike u prahu
1 kašičica šećera
so
mleveni biber
3 dcl vode
Priprema:
Meso iseći na kocke, crni i beli luk sitno iseckati, šargarepu iseći na kolutiće, koren paškanata na sitne kockice, paradajz oguliti i iseći na kockice.
Na 2 kašike ulja pržiti meso sa svih strana 5-6 minuta, dodati seckani crni luk, beli i šargarepu. Pržiti par minuta pa dodati 1 kašiku mlevene crvene paprike, seckan paradajz, boraniju ( koristim žutu zamrznutu boraniju koju pre stavljanja u lonac preliti sa vrelom vodom i da stane par minuta, dobro ocediti).
Dobro izmešati dodati so, 1 kašičicu šećera, 1 kašičicu origana, 1 kašičicu djumbira u prahu, mleveni biber i 3 dcl vode.
Poklopiti lonac i kad počne para da izlazi na ventil kuvati 30 - 40 minuta ( zavisi od lonca) na podeok 1,5 od mogućih 3.
Ako koristite svežu boraniju tada staviti 4-5 dcl vode.
Нема коментара :
Постави коментар