Ovoj mirisnoj i jako ukusnoj pogači ne možemo odoleti.
Potrebno je:
Za testo:
3 dcl mlake vode
1 kašičica šećera
1 kašika suva kvasca
1 kašičica soli
4 kašike ulja
500 gr brašna
Za oblaganje testa:
150 gr mesnate slanine ili šunke
1 kašika ulja
2 kašike maslaca
3 prstohvata tucane crvene paprike
3-4 manja čena bela luka
1 kašičica sveže seckana ruzmarina ili sušena
1 kašičica origana
1 kašika seckana sveža peršuna
1/2 zelene manje paprike
1 kašika parmezana
rendani kačkavalj
Priprema:
Zamesiti testo. U mlaku vodu staviti kvasac i šećer, da stane 5 minuta pa dodati ulje, so i brašno. Zamesiti testo, izraditi i ostaviti da nadolazi.
Za to vreme, mesnatu slaninu ili šunku sitno izrezati na kockice, sitno na kockice izrezati papriku, beli luk ispasirati.
Na ulju i maslacu propržiti kockice slanine, dodati pasiran beli luk i seckanu papriku seckani ruzmarin i peršun, još 2 minuta pržiti pa dodati origano, tucanu papriku, izmešati skinuti sa vatre i dodati 1 kašiku rendana parmezana.
Nadošlo testo podeliti na 24 dela ( najlakše je podeliti testo na 2 dela, razvaljati u krug i svaki krug podeliti na 12 delova).
Svaki delić testa razvaljati u prutić dužine 15 cm i napraviti čvor od testa.
Smesu od slanine i začina staviti u duboku posudu, dodati čvoriće testa, dobro izmešati da se testo obloži smesom ( dodavati u smesu 2-3 čvorića testa obložiti smesom, pa sledeća 2-3 čvorića, obložiti smesom, tako raditi malo po malo da se čvorići testa ne zalepe jedan za drugi).
Čvoriće testa redjati u tepsiju prečnika 25 cm, prethodno obloženu papirom.
Ostaviti da stane 30 minuta posuti rendanim kačkavaljem i peći na 180 stepeni 30- 40 minuta.
Ja sam 10 minuta pred kraj pečenja posula rendanim kačkavaljem i vratila u rernu da se dopeče.
Нема коментара :
Постави коментар