Potrebno je:
400 gr testenine
400 gr mlevena mesa
1 glavica crna luka
2 čena bela luka
1 zelena paprika
4 dcl soka od paradajza
so, mleveni biber
ulje
sveže seckano lišće origana, bosiljka i peršuna ( može i suvo bilje)
200 gr kisele pavlake
2 jaja
1 dcl mleka
50 gr rendana kačkavalja
40 gr rendana parmezana
Priprema:
Na malo ulja propržiti sitno seckan crni i beli luk, dodati mleveno meso i pržiti 10 - 15 minuta.
Dodati papriku isečenu na kockice, pržiti 1 minut, dodati sok od paradajza, so, mleveni biber i seckani origano, bosiljak i peršun.
Testeninu skuvati u posoljenoj vodi. Kad se skuva dobro ocediti od vode. U posudi izmešati 200 gr kisele pavlake, 2 jaja i 1 dcl mleka. Izmešati sa testeninom. Masu staviti u posudu za pečenje.
Preko rasporediti masu od mlevena mesa.
Po vrhu staviti rendani kačkavalj i rendani parmezan.
Peći na 200 stepeni 30 minuta da dobije zlatno braon boju.
Нема коментара :
Постави коментар