Divno mekano paperjasto pecivo punjeno sirom, idealno za doručak, užinu ili večeru.
Potrebno je:
2 dcl gazirane vode
3 dcl mleka
2 dcl ulja
1 kašika suva kvasca
1 kašika šećera
1,5 kašičica soli
950 gr brašna
Za punjenje:
150 gr sira
150 gr rendana kačkavalja
1 belance
1 kašičica mlevena kima
Za premazivanje:
1 žumance
1 kašika jogurta
Za posipanje:
seme crnog kima
Priprema:
U 3 dcl mlakog mleka staviti 1 kašiku kvasca i 1 kašiku šećera. Da stane 5 minuta pa dodati gaziranu vodu ( ne iz frižidera ve da stoji na sobnoj temperaturi), ulje, so i brašno. Zamesiti testo izraditi i ostaviti da nadolazi
Napraviti punjenje: Izrendati 150 gr kačkavalja, dodati 150 gr sira ( feta ili sitni sir), 1 belance i 1 kašičicu mlevena kima. Ovo dobro izmešati.
Testo kad nadodje podeliti na 16 delova. Svaki deo razvaljati u krug prečnika 10 cm staviti 1 kašičicu punjenja, krug preklopiti i blago pritisnuti. ( ne spajati ivice kruga).
Pecivo poredjati na pleh prethodno obložen papirom. Testo premazati sa žumancetom umućenim sa 1 kašikom jogurta. Posuti sa semenkama crnog kima.
Ostaviti da stane 30 minuta pa peći na 180 stepeni 30 minuta.
Нема коментара :
Постави коментар