Potrebno je:
100 gr masti ili maslaca
2 kašike šećera
1 kesica vanilin šećera
1 jaje
1 kašika kisele pavlake
200 gr brašna
1 kašika soka od limuna
malo ribane korice limuna
1 kašičica praška za pecivo
Za fil:
500 gr malina
4 kašike šećera
3 kašike griza
Za mrvičasti deo testa:
100 gr maslaca
100 gr šećera
100 gr brašna
100 gr mlevenih oraha
Priprema:
Umutiti mast ili maslac sa 2 kašike šećera, dodati 1 jaje, 1 kašiku kisele pavlake, sok i ribanu koricu limuna, prašak za pecivo i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da stane na hladnom mestu 1 sat.
Za to vreme pripremiti mrvičasti deo testa. U posudu staviti 100 gr maslaca, 100 gr šećera, 100 gr brašna i 100 gr mlevenih oraha. Mutiti mikserom 1 minut dok se ne naprave mrvice.
Odstajalo testo razvaljati u pleh prečnika 26 cm, prethodno podmazan uljem i posut brašnom. Testo naneti po dnu pleha i naneti na rebraste stranice pleha.
Po testu rasporediti maline, posuti sa šećerom i grizom.
Preko malina staviti mrvičasti deo testa.
Pitu peći na 180 stepeni 25- 30 minuta.
Pečenu pitu posuti šećerom u prahu.
Нема коментара :
Постави коментар