Ova pogača me jako podseća na moje detinjstvo. Ovu pogaču je moja baka pravila, kasnije moja majka, i ja sada. Pogaču pravim i kad ostanem bez hleba a nemam vremena da čekam da mi testo nadolazi.
Potrebno je;
600 gr brašna
2 kašike ulja
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica soli
oko 4 dcl hladne vode
Priprema:
U posudu staviti brašno, dodati so, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i ulje. Dodavati vodu malo po malo mešajući rukom da zamesimo testo koje se ne lepi za ruke.
Izvaditi testo iz posude na radnu površinu.
Mesiti testo 2-3 minuta, i ostaviti da stane 5- 6 minuta.
Tada testo još jednom dobro izraditi, staviti u tepsiju i rukama istanjiti.
Ostaviti da stoji 15 minuta pa izbockati pogaču viljuškom.
Peći pogaču na 200 stepeni, kad malo požuti smanjiti na 180 stepeni i ispeći do kraja.
Pogača se ne seče nožem, već lomi rukama.
Нема коментара :
Постави коментар