Za one što ne znaju, geršla je oljušteno zrno ječma i može prilikom spremanja jela da zameni pirinač.
Potrebno je:
4-5 paprika crvene ili zelene
2-3 čena bela luka
1 glavica crna luka
1 šargarepa
50 gr geršle
2 jaja
200 gr kisele pavlake
1 kašika seckana peršuna
1 kašičica kurkume u prahu
1/2 kašičice crvene tucane paprike
mleveni biber
so
ulje
Priprema:
Paprike očistiti od semena i drške, malo ih unutra posoliti.
Na 2- 3 kašike ulja propržiti 1 glavicu sitno seckana crna luka, 1 rendanu šargarepu i sitno seckani beli luk, dodati seckane šampinjone i pržiti dok ne uvri voda što su šampinjoni pustili. Dodati seckani peršun, tucanu papriku, kurkumu, so i mleveni biber.
Geršlu oprati staviti u lonac i dodati vode 3 prsta iznad geršle. Kuvati na tihoj vatri dok se ne skuva. Kad se skuva isprati hladnom vodom dobro ocediti i dodati u šampinjone. Dodati kiselu pavlaku i 2 jaja. Ako je potrebno još posoliti.
Ovom masom puniti paprike i redjati u podmazan pleh. Paprike otvorom stavljati napodmazan pleh, tako masa neće izadji iz paprike a paprika će se jednako ispeći sa svih strana. Preostalu masu fila staviti izmedju paprika. Peći na 200 stepeni dok se paprike ne ispeku.
Нема коментара :
Постави коментар