Ovako spremljen krompir je sočan i jako ukusan, kao prilog uz meso a može i kao samostalno jelo uz salatu.
Potrebno je:
1 kg krompira
3 čena bela luka
1,5 dcl vode
5 kašika ulja
1 kašika origana
sok od 1 limuna
1 kašičica kurkume u prahu
so, mleveni biber
1 kašika griza
Priprema:
Krompir oguliti i iseći na kriške.
U posudu izmešati: ulje, vodu, mleveni beli luk može i 1/2 kašičice bela luka u prahu), origano. sok od 1 limuna, kurkumu u prahu, so mleveni biber.
Krompir staviti u posudu za pečenje, preliti sa pripremljenim prelivom, izmešati posuti sa 1 kašikom griza , opet izmešati.
Rernu zagrejati na 200 stepeni staviti krompir i peći dok ne dobije zlatno žutu boju.
Нема коментара :
Постави коментар