четвртак, 10. април 2014.

Torta sa jabukama





Potrebno je:

1,5 kg jabuka
200 gr šećera
1 kašičica cimeta
4 jaja
8 kašika šećera
1 dcl ulja
1 dcl mleka
8 kašika brašna
1/2 kesice praška za pecivo
100 gr oraha
8 dcl mleka
5 kašika šećera
2 pudinga od vanile
100 gr šlaga u prahu
1,5 dcl mleka

Priprema:


Oguliti i iseći na parčiće 1,5 kg jabuka. Poredjati ih u dublju podmazanu uljem okruglu posudu prečnika 26 cm. Jabuke posuti sa 200 gr šećera i 1 kašičicom cimeta (šećer može i više zavisi od ukusa jabuka). Peći u rerni dok se ne ispeku.
 U medjuvremenu umutiti 4 belanca sa 8 kašika šećera, dodati jedno po jedno 4 žumanca, 1 dcl ulja, 1 dcl mleka, 8 kašika brašna i 1/2 praška za pecivo. Testo preliti preko pečenih jabuka i vratiti u rernu i peći na 180 stepeni. Kad se ispeče prevrnuti na tacnu, da jabuke dodju gore i preko jabuka posuti 100 gr seckanih oraha.
 U posudu staviti 8 dcl mleka, 5 kašika šećera i 2 pudinga od vanile. Kuvati i kad se skuva malo prohladiti pa staviti preko jabuka.
 Umutiti 100 gr šlaga sa 1.5 dcl mleka ili vode i premazati tortu.


 



Постави коментар