недеља, 14. септембар 2014.

Feferone u tegli






Ovo je moj način spremanja feferona u tegli bez konzervansa i vinobrana koje u zimnicu ne stavljam.


Potrebno je:

feferone
sirće
so
šećer
biber u zrnu
voda
tegle od 700 ml

Priprema:

Feferone oprati, odseći drškice i izbušiti na par mesa.
Feferone poredjati u teglu, odozgo na njih staviti 1 kašičicu  soli, 2 kašike šećera, naliti 1/4 tegle sirćetom, dodati 5 zrna bibera i dopuniti tegle do vrha prokuvanom ohladjenom vodom.
Zatvoriti tegle zatvaračima i izmućkati da se tečnost sjedini.
Poredjati tegle u pleh, staviti u zagrejanu rernu na 100 stepeni, grejati 15  minuta pa isključiti rernu i ostaviti da se ohlade tegle u rerni.
Ako koristimo duplo veće tegle, uvećavamo za duplo i sastojke u tegli.








Постави коментар