четвртак, 10. април 2014.

Egipatska torta




Potrebno je:
Za kore:
9 belanaca
9 kašika šećera
200 gr mlevenih oraha
2 kašike brašna

Za fil 1:
9 žumanaca
9 kašika šećera
2 kesice vanilin šećera
2 pudinga od vanile
8 dcl mleka
125 gr maslaca
1 kesica šlaga u prahu
100 gr čokolade

Za fil 2:
200 gr šlaga u prahu
3 dcl mleka
100 gr lešnika

Za ukrašavanje:
100 gr šlaga u prahu
1,5 dcl mleka

 Umutiti 9 belanaca sa 9 kašika šećera, dodati mlevene orahe i brašno. Od ove mase ispeći 2 kore u plehu veličine 20 x 30 cm.
 Fil I: Umutiti 9 žumanaca sa 9 kašika šećera, 2 vanilin šećera, 2 pudinga od vanile i 1 dcl mleka. Ovo dodati u 7  dcl vrela mleka. Kuvati, kad se zgusne i ohladi dodati 125 gr maslaca i 100 gr otopljene čokolade. Jednu kesicu šlaga u prahu umutiti po upustvu na kesici i dodati u fil.
 Fil II: Umutiti šlag sa mlekom i dodati pečene krupno mlevene lešnike.
 Filovati tortu: Kora, fil 1., fil 2, kora, fil 1, fil 2.
. Tortu ukrasiti sa umućenim šlagom.








Постави коментар