четвртак, 10. април 2014.

Torta sa ukusom kafe




 Potrebno je:

Za tamne kore:
4 jaja
8 kašika šećera
4 kašike ulja
4 kašike mleka
6 kašika brašna
2 kašike kakaoa
1 kašika nlevene kafe
1 kesica praška za pecivo

Sirup za natapanje braon kora:
5 kašika šećera
2 dcl vode
1/2 dcl ruma

Za koru od belanaca:
4 belanca
200 gr šećera
200 gr mlevenih oraha

4 žumanca
5 kašika šećera
4 kašike kuvane kafe
125 gr maslaca
200 gr šlaga u prahu
2 dcl mleka

Priprema:

Umutiti 2 jaja sa 4 kašike šećera, dodati 2 kašike ulja, 2 kašike mleka, 3 kašike brašna, 1 kašiku kakaoa, 1 kašičicu kafe i 1/2 kesice praška za pecivo. Masu staviti u pleh prečnika 26 cm, prethodno obložen papirom. Peći na 180 stepeni 30 minuta. Ispeći još jednu ovakvu koru.
Kora od belanaca:
Umutiti 4 belanca sa 200 gr šećera, dodati 200 gr mlevenih oraha. Masu peći na 160 stepeni 40 minuta.
Fil:
Umutiti 4 žumanca sa 5 kašika šećera, dodati 1/2 dcl kuvane kafe, i sve kuvati dok se ne zgusne. Kad se ohladi dodati umućen maslac i umućenu masu od 200 gr šlaga i 2 dcl mleka.
Sirup za braon kore:
Skuvati šećer i vodu i dodati rum. Ostaviti da se ohladi.
Filovati tortu:
Kora, natopiti je sa 1/2 kuvanog sirupa, fil, kora od belanaca, fil braon kora natopljena sa sirupom, fil.
Tortu posuti sa mlevenim orasima.









Постави коментар