четвртак, 15. јануар 2015.

Podvarak sa piletinom i taranom





Potrebno je:

800 gr kiselog kupusa
2 bataka i 2 karabataka
1 glavica crna luka
1 kašika mlevene crvene paprike
1/2  dcl ulja
so
1/2 kašičice kari začina
mleveni biber
mleveni kim
100 gr tarane

Priprema:

Kupus sitno iseckati ako ne volite da je mnogo kiseo, oprati u hladnoj vodi i ocediti.
Na 2 kašike ulja pržiti 5 minuta  sa svih strana batake i karabatake, dodati so, kari, mleveni biber. Izvaditi iz posude.
U istoj posudi gde smo pržili meso, dodati preostalo ulje i sitno seckani crni luk. Pržiti da luk omekša, dodati mlevenu crvenu papriku i seckani kiseli kupus. Izmešati, dodati  mlevenog kima,   po potrebi soli  i mlevenog bibera. Dodati batake i karabatake, naliti sa malo vode i dinstati na tihoj vatri 45-50 minuta  uz povremeno dolivanje vode.
Kad omekša kupus i meso dodati taranu i kuvati 5  minuta ( ako nema tečnosti po malo dodavati rople vode).
Masu staviti u pouljenu keramičku posudu, po vrhu staviti batake, karabatake.( u masi mora imati tečnosti, ne mnogo.  jer pečenjem tarana će upiti tečnost).
Kako napraviti na brz način taranu, već sam objavila u receptu



Peći na 200 stepeni 30 minuta.