Potrebno je:
1/2 lista veće oblande
Za tamni deo:
600 gr suvih šljiva
1 dcl vode
200 gr čokolade
125 gr margarina
100 gr mlevenog keksa
Za svetli deo:
5 dcl vode
200 gr šećera
6 kašike griza
125 gr margarina
200 gr kokosa
Preliv od čokolade:
100 gr čokolade
4 kašike ulja
Priprema:
Suve šljive samleti ili sitno iseckati. U posudu staviti mlevene šljive, 1 dcl vode, 125 gr maslaca i prokuvati na tihoj vatri da se sve sjedini, pa dodati 200 gr čokolade da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati 100 gr mlevena keksa (keksa može i manje, zavisi koliko su šljive suve).
Ovu masu dok je još topla staviti na 1/2 lista veće oblande. Izravnjati i ostaviti da se hladi.
Svetli deo:
U posudu staviti 5 dcl vode, 125 gr margarina i 200 gr šećera da se kuva dok se šećer ne otopi, dodati pomešan gustin sa kokosovim brašnom, kuvati da se malo zgusne prohladiti i staviti preko sloja od šljiva.
Istopiti 100 gr čokolade sa 4 kašike ulja i preliti kolač.
Нема коментара :
Постави коментар