недеља, 4. јануар 2015.

Zimski gulaš





Potrebno je:

350 gr mlevenog mesa
400 gr praziluka
1 kašika rendana korena celera
1 kašika rendana korena paškanata
2 crvene paprike ( iz turšije ili zamrznute)
300 gr testenine
5 dcl soka od paradajza
1 litar vode
so
mleveni biber
1/2 kašičice kurkume u prahu
1 kašika seckanog  peršuna
3- 4 kašike ulja

Priprema:

Praziluk iseckani na kolutiće i na ulju pržiti 1-2 minuta, dodati mleveno meso, celer i paškanat, seckanu papriku na kocke,  sve skupa pržiti 3-4 minta, pa dodati so, mleveni biber, kurkumu i seckani peršun, izmešati.
Posudu premazati sa uljem staviti testeninu ( testenina nije kuvana), preko staviti  prženo meso i povrće, dobro izmešati. Pomešati sok od paradajza i vodu, staviti da provri i preliti preko mesa i povrća, sve izmešati po potrebi posoliti i peći u rerni na 200 stepeni 30-40 minuta.