субота, 18. јануар 2020.

Oblande sa karamel filom







Ovo su jedne od najukusnihih oblandi. Fil se malo duže kuva, ali ukus je fantastičan. Volim oblande sa bogatim filom, a ove su baš takve.


Potrebno je:

1 pakovanje većih oblandi
2 litra mleka
800 gr šećera
300 gr mlevenih oraha
150 gr mlevene plazme  keksa
125 gr putera ili margarina


Priprema:

U posudu staviti mleko i šećer. Kuvati od kad provri oko 1, 5 sat. U početku kuvanja retko mešati a kasnije kad se počinje zgušnjavati češće mešati.
Kad masa dobije svetlo smedju boju, dodati puter ili margarin da se istopi.
Skinuti sa vatre i umešati  mlevene orahe i plazmu.
Masu prohladiti i mlakim filovati oblandu. Fil stavljati na hrapavu stranu oblande. Opteretiti nečim teškim da se stegne i ohladi.