недеља, 09. новембар 2014.

Jesenja pileća čorba





Potrebno je:

2 grubo očišćene kosti od bataka sa karabatakom
2 grubo očišćene kosti od pilećih grudi
1 list lovora
1 crni luk
1 čen bela luka
1 veća šargarepa
50 gr korena celera
50 gr korena peršuna
1  crvena paprika
2 krompira
4 kašike pirinča
100 gr graška
2 kašike kukuruznog griza
so, mleveni biber
1/2 kašičice kurkume u prahu
seckani peršun

Priprema:

Sa bataka, karabataka i grudi skinuti meso, stim što ostaviti nešto mesa i po kostima.
Staviti kosti u lonac, dodati 2 litra vode i 1 list lovora. kuvati 45 minuta. Izvaditi kosti iz supe, meso odvojiti od kostiju.
U drugu posudu staviti 1-2 kašike ulja, dodati sitno seckan crni luk, pasiran čen bela luka, šargarepu, celer, koren peršuna, crvenu papriku na kocke, pržiti 2-3 minuta, dodati krompir na kocke, pirinač opran i ocedjen od vode, grašak, meso odvojeno od kostiju  pržiti 1 minut, dodati, so, mleveni biber,
kurkumu i supu gde se kuvale kosti.
Kuvati 25 minuta, dodati 2 kašike kukuruznog griza i kuvati još 5 minuta.
Na kraju dodati seckanog peršuna.