четвртак, 10. април 2014.

Piletina i krompir iz zemljanog lonca





Potrebno je:

6 bataka i karabataka
1 kg krompira
1 čaša kisele pavlake
1 čaša jogurta
1 kašika sveže seckana peršuna
1/2 kašičice majčine dušice
1 kašičica kurkume u prahu
1 kašičica djumbira u prahu
1/2 kašičice ( može i manje po želji) tucane ljute crvene paprike
mleveni biber
so
2 kašike ulja

Krompir oguliti i iseći na pola ako je manji, veće krompire iseći na 4 dela.
U posudu staviti: kiselu pavlaku, jogurt, peršun, majčinu dušicu, kurkumu, djumbir, tucanu papriku, mleveni biber. Sve dobro umešati.
Batake i karabatake i krompir  posoliti, staviti u zemljani lonac sa poklopcem  prethodno pouljen sa 2 kašike ulja. Preko mesa i krompira preliti smesu od kisele pavlake, jogurta i začina. Dobro izmešati, poklopiti posudu, staviti u zagrejanu rernu i peći dok ne dobije zlatno žutu boju.
Piletina i krompir spremljeni na ovaj način je jako sočno i ukusno.











Постави коментар