Potrebno je:
1/2 lista velike oblande
Za prvi sloj:
500 gr suvih kajsija
100 gr šećera u prahu
Za drugi sloj:
200 gr šećera
1 dcl vode
125 gr margarina ili maslaca
200 gr mlevena keksa
150 gr mlevenih oraha
Za treći sloj:
100 gr čokolade
1 kašičica margarina
2 kašike ulja
Za četvrti deo:
250 gr šećera u prahu
1 kašičica gustina
2 kašike vode
2 kašikesoka od limuna
1 kašika ulja
2-3 kapi crvene jestive boje
Suve kajsije samleti, dodati
šećer u prahu, dobro rukom umesiti, da se sjedini i masu razvaljati na
1/2 lista veće oblande. Kada se masa valja, valjak vlažiti vodom da ne
prijanja.
Drugi sloj: U posudi prokuvati
šećer i vodu, toliko samo da se šećer istopi, dodati margarin da se
istopi, skinuti sa vatre, dodati mleveni keks i mlevene orahe. Dobro
izmešati i staviti preko sloja od kajsija.
Treći sloj: Na tihoj vatri istopiti čokoladu, margarin i ulje i preliti preko drugog sloja i ostaviti da se čokolada stegne.
Нема коментара :
Постави коментар