петак, 11. април 2014.

Kajsija štangle





 Potrebno je:

1/2 lista velike oblande

Za prvi sloj:

500 gr suvih kajsija
100 gr šećera u prahu

Za drugi sloj:

200 gr šećera
1 dcl vode
125 gr margarina ili maslaca
200 gr mlevena keksa
150 gr mlevenih oraha

Za treći sloj:

100 gr čokolade
1 kašičica margarina
2 kašike ulja

Za četvrti deo:

250 gr šećera u prahu
1 kašičica gustina
2 kašike vode
2 kašikesoka od limuna
1 kašika ulja
2-3 kapi crvene jestive boje


Suve kajsije samleti, dodati šećer u prahu, dobro rukom umesiti, da se sjedini i masu razvaljati na 1/2 lista veće oblande. Kada se masa valja, valjak vlažiti vodom da ne prijanja.

Drugi sloj: U posudi prokuvati šećer i vodu, toliko samo da se šećer istopi, dodati margarin da se istopi, skinuti sa vatre, dodati mleveni keks i mlevene orahe. Dobro izmešati i staviti preko sloja od kajsija.

Treći sloj: Na tihoj vatri istopiti čokoladu, margarin i ulje i preliti preko drugog sloja i ostaviti da se čokolada stegne.

Četvrti sloj: U posudu staviti šećer u prahu i gustin. Vodu i limunov sok staviti na vatru, da provri i vrelo dodati u šećer i mutiti varjačom, dodati 1 kašiku ulja i 2-3 kapi crvene boje, dobro izmešati i naneti preko čokolade. Ovaj sloj ravnati vlažnim širokim nožem.
















Постави коментар