четвртак, 10. април 2014.

Pamuk kiflice sa džemom





Potrebno je:

2 jaja
3 dcl mleka
2 dcl ulja
100 gr šećera
1 kašika suvog kvasca
oko 700 gr brašna

Za punjenje kiflica:
 džem od šljiva

Sirup:
200 gr šećera
3 dcl vode

Za posipanje kiflica:
100 gr kokosa

U 3 dl mlakog mleka staviti kašiku suvog kvasca i 100 g šećera. Da stane pa dodati 2 jaja, 2 dl ulja i brašnom zamesiti testo. Testo dobro izraditi i ostaviti da nadolazi. Kad testo nadođe, podeliti na pet delova. Svaki deo razvaljati u krug i iseći  na 8 trouglova. Na svaki trougao testa staviti kašičicu džema i uviti u kiflicu. Tako uraditi sa svim delovima testa. Kiflice ostaviti da stanu 15 minuta i peći na 200 stepeni dok blago ne porumene. U medjuvremenu skuvati sirup: U posudu staviti šećer i vodu i kuvati 4-5 minuta od vremena kad proključa. Pečene kiflice tople uvaljivati u topao sirup (kiflice ne da stoje u sirupu samo provući kroz sirup sa jedne i druge strane) pa posuti kokosom.
Kiflice više dana ostaju mekane kao pamuk.















Постави коментар