петак, 11. април 2014.

Mekike punjene sirom





 Potrebno je:

2 dcl mlake vode
20 gr svežeg  kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
2 dcl jogurta
4 kašike ulja
550 gr brašna

Za punjenje:

150 gr sira ( feta ili sitni sir)
1 jaje
ulje za prženje


U mlaku vodu staviti kvasac i šećer, da stane 5 minuta pa dodati, jogurt, ulje, so. Dodati brašno i zamesiti testo. Testo dobro izraditi i ostaviti da nadolazi.
Kad testo nadođe, kad udvostruči količinu premesiti ga i podeliti  na 10 delova.
Napraviti  punjenje za mekike: pomešati  sir i jaje.
Uzeti kuglicu testa razvaljati oklagijom da bude tanko, premazati  sa smesom od sira i jaja, preklopiti  kao lisnato testo ( vidi sliku ), opet malo pritisnuti  oklagijom da se malo razvalja.
Tako uradimo sa svim lopticama testa i ostaviti  15-20 minuta da stane, pa pržiti  na ulju sa jedne i druge strane.





Постави коментар