Potrebno je:
2 dcl mlake vode
20 gr svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
2 dcl jogurta
4 kašike ulja
550 gr brašna
Za punjenje:
150 gr sira ( feta ili sitni sir)
1 jaje
ulje za prženje
U mlaku vodu staviti kvasac i šećer, da stane 5 minuta pa dodati, jogurt, ulje, so. Dodati brašno i zamesiti testo. Testo dobro izraditi i ostaviti da nadolazi.
Kad testo nadođe, kad udvostruči količinu premesiti ga i podeliti na 10 delova.
Napraviti punjenje za mekike: pomešati sir i jaje.
Uzeti kuglicu testa razvaljati oklagijom da bude tanko, premazati sa smesom od sira i jaja, preklopiti kao lisnato testo ( vidi sliku ), opet malo pritisnuti oklagijom da se malo razvalja.
Tako uradimo sa svim lopticama testa i ostaviti 15-20 minuta da stane, pa pržiti na ulju sa jedne i druge strane.
Нема коментара :
Постави коментар