Pozrebno je:
500 gr kora za baklavu
1/2 dcl ulja za premazivanje kora
Fil:
500 gr suvih šljiva
100 gr čokolade
200 gr mlevenih oraha
Sirup:
500 gr šećera
5 dcl vode
1/2 limuna
Pomešati
skupa seckane suve šljive, mlevene orahe i rendanu čokoladu.
Uzeti
jednu koru premazati je četkom sa uljem, staviti preko drugu koru
premazati uljem, staviti treću koru premazati uljem i na kraju kore
staviti uzduž smesu od šljiva oraha i čokolade. Uviti u rolnicu i
staviti u pleh prethodno premazan uljem.
Tako uraditi i sa ostalim
korama. Izadje 6 rolnica. Rolnice premazati uljem, iseći i peći na 170
stepeni dok ne dobiju zlatno žutu boju.
U međuvremenu dok se peče
napraviti sirup.
U posudu staviti šećer i vodu i kuvati 10 minuta od kad provri. Pred
kraj kuvanja dodati kriške 1/2 limuna.
Mlakim sirupom preliti vruće
rolnice.
Нема коментара :
Постави коментар