недеља, 23. април 2017.

Piletina sa renom






Potrebno je:

400 gr belog pilećeg mesa
so, mleveni biber
200 gr kisele pavlake
1 kašika  rena iz tegle
1 dcl vode
1/2 kašičica karija
1/2 kašičice tucane crvene paprike
1/2 kašičice suvog origana
2 kašike brašna
1 kašika maslinovog ulja
seckanog luka vlašca

Priprema:

Meso iseći na šnicle, ovlaš ih istući čekićem za meso, posoliti pobiberiti i uvaljati u brašno.
Na 2 kašike zagrejanog ulja pržiti šnicle sa obe strane da porumene.
U posudu izmešati kiselu pavlaku, vodu, ren, kari, tucanu papriku, origano i po potrebi dodati soli.
Pržene šnicle izvaditi i u istoj posudi dodati smesu sa kiselom pavlakom i renom, da provri dodati šnicle i na tihoj vatri kuvati 5-6 minuta. Posuti seckanim lukom vlašcem.
Služiti uz kuvani integralni pirinač.




 
























Постави коментар