недеља, 23. април 2017.

Ružice sa višnjama






Potrebno je:


1,5 dcl mleka
50 gr šećera
1 kašika suvog  kvasca
1/2 dcl ulja
1 jaje
450 brašna


Za punjenje:


200 gr višanja
2 kašike šećera
3 kašike vode
1 kašika gustina


Za posipanje:


šećer u prahu
1 kesica vanilin šećera


Priprema:


U posudu staviti 1,5 dcl mlake vode, 50 gr šećera, 1 kašiku suvog kvasca, da stane 5 minuta pa dodati 1/2 dcl ulja, 1 jaje i brašno. Zamesiti testo i ostaviti da nadolazi.
U posudu staviti 200 gr zamrznutih višanja, 2 kašike šećera, 1 kašiku vode. Kuvati dok se šećer ne istopi. Umutiti 2 kašike vode sa 1 kašikom gustina dodati u višnje i kuvati da se zgusne. Ostaviti da se ohladi.
Nadošlo testo izraditi i razvaljati u ploču 27x36 cm, iseći na 12 kvadrata, koje na sva 4 ugla zaseći, na sredinu staviti 1 kašičicu kuvanih višanja.
Sva 4 dela isečenog kvadrata naizmenično savijati oko fila od višanja. Tako formiranu ružicu staviti u kalup za mafine prethodno podmazan puterom.
Tako uraditi sa svim delovima testa.
Ružice premazati uljem i ostaviti da stanu 30 minuta pa peći na 180 stepeni 20-25 minuta.
Pečene ružice posuti šećerom u prahu i vanilin šećerom.






















Постави коментар