недеља, 23. април 2017.

Mentol štrudla





Potrebno je:

Za koru:

2,5 dcl mleka
3 kašike šećera
1 kašika suvog kvasca
1 dcl ulja
1 jaje
500 gr brašna

Za fil:

500 gr ratluka sa ukusom mentola
1 dcl vode

Za premazivanje:

1 kašičica brašna
1 kašičica ulja
4 kašičice vode

Ostalo:

šećer u prahu
1 vanilin šećer

Priprema:

U mlako mleko staviti šećer i suvi kvasac, da stane 5 minuta.
Dodati jaje, ulje i brašno.
Zamesiti testo, izraditi i ostaviti da nadolazi.
Ratluk iseckati na sitne kocke, dodati 1 dcl vode i na tihpj vatri uz mešanje istopiti.
Nadošlo testo izraditi razvaljati u ploču veličine 40x30 cm, premazati mlakim istopljenim ratlukom i uviti u rolat.
Staviti u kalup prethodno obložen papirom.
Umutiti 1 kašičicu brašna, 1 kašičicu ulja i 4 kašičice vode. Ovim premazati štrudlu, ostaviti da stane 20 minuta.
Rernu ukljućiti na 180 stepeni, kad se zagreje na 150 staviti štrudlu, koju smo prethodno izbockali čačkalicom na par mesta.
Peći na 180 stepeni 20-25 minuta.
Pečenu štrudlu posuti šećerom u prahu.

















































Постави коментар