Potrebno je:
2 glavice crnog luka
2 crvene paprike
2 zelene paprike
2 žute paprike
4 veća paradajza
1 kašika mlevene crvene paprike
so, mleveni biber
1/2 kašičice suvog bosiljka
1/2 kašičice kurkume u prahu
200 gr tarane
400 gr polutrajne kobacise
5 dcl vode
Priprema:
Luk iseckati na kockice, papriku iseckati na kockice, paradaju oguliti i iseckati na kockice.
Na 2 kašike ulja pržiti seckani luk i papriku da malo omekša, dodati seckani paradaj i još 1 minut pržiti uz mešanje.
Dodati taranu, bosiljak, so, mleveni biber, kurkumu i mlevenu crvenu papriku. Masu staviti u posudu za pečenje.
Polutrajnu kobasicu oguliti iseći na krupnije komade i po vrhu zarezati, poredjati po povrću .Sve zaliti sa 5 dcl tople vode i peći na 200 stepeni 30 minuta.
Нема коментара :
Постави коментар