Potrebno je:
500 gr brašna
3 dcl vode
1 kašika alkoholna sirćeta
Za fil:
300 gr očišćenih višanja
8 kašika šećera
2 kašike vode
1 kašika gustina
200 gr maslaca
Za posipanje kolača šećer u prahu
Priprema:
Umesiti testo od brašna, vode i sirćeta. Testo dobro izraditi i podeliti na 10 loptica.
Svaku lopticu oklagijom razvaljati da bude tanko i premazati omekšalim maslacem , i presaviti kao što savijamo lisnato testo.Tako uraditi sa svim lopticama od testa. Presavijene loptice testa poredjati na tacnu, prekriti streč folijom i ostaviti da stoji u frižideru 1 sat.
Za to vreme napraviti fil: U posudu staviti višnje i šećer i na tihoj vatri kuvati da se šećer istopi. Izmešati vodu i gustin dodati u višnje i kuvati da se zgusne. Ostaviti da se ohladi.
Testo izvaditi iz frižidera. Svaki deo testa oklagijom tanko razvaljati u oblik pravougaonika. Duž jednog kraja naneti malo fila, uviti testo u rolat, uvrnuti malo rolat kao uže i umotati u oblik pužića.Mini savijače redjati u pleh prethodno obložen papirom i peći na 200 stepeni dok ne porumene.Prohladjene pitice posuti šećerom u prahu.
Нема коментара :
Постави коментар