недеља, 27. април 2014.

Gusenica pecivo


Ovo pecivo je jako interesantno, naročito deci

Potrebno je:

2 dcl vode
2 dcl jogurta
1 kašika suva kvasca
1 kašika šećera
1 kašičica soli
1 dcl ulja
oko 700 gr brašna

Priprema:

U posudu staviti mlaku vodu, kvasac i šećer. Ostaviti da malo stane, pa dodati jogurt, ulje, so i brašno. Zamesiti testo koje ne ostavimo da nadolazi već dobro izradimo, tako što kuglu testa bacamo na radnu površinu 50-60 puta.
 Tada testo podelimo na 10 delova. Svaki deo razvaljamo u elipsast oblik dužine 28 cm, a širine 10 cm, vodoravno isečemo na trakice ne do kraja i uvijemo. Poredjamo u pleh jednu do druge da se ne dodiruju (kad se ispeku spojiće se). Ostavimo da pecivo odstoji pola sata, pa peći na 180 stepeni dok ne dobije zlatno žutu boju.






Постави коментар