недеља, 27. април 2014.

Prolećni rolat sa mlevenim mesom i blitvom







Potrebno je:

1 kg krompira
2 veze blitve
400 gr mlevena mesa
1 tikvica
1 veći krompir
1 glavica crna luka
3 čena bela luka
3 + 4 kašike prezle
1 jaje
1 kašičica sveže seckana peršuna
so, mleveni biber
ulje

Priprema:

Oguliti i izrenati 1 veću tikvicu, jedan veći oguljen krompir i 1 glavicu crna luka. Ostaviti da pusti tečnost.
U posudu staviti 400 gr mlevena mesa, dodati 3 čena seckana bela luka, 1 kašiku seckana peršuna, soli , mlevena bibera, dobro ocedjene rendane tikvice i krompir i 2 kašike ulja.Dodati 1 jaje i 4 kašike prezle. Sve dobro izmešati.
Dve veze blitve 2-3 minuta bariti u vodi, preliti sa hladnom vodom i dobro ocediti.
Na foliju posuti 3 kašike prezle, preko staviti smesu od mlevena mesa i rastanjiti u ploču, preko rasporediti obarene listiće blitve malo posoljene.
Pomoću folije urolati  i napraviti rolat.
U posudu gde ćemo peći rolat, staviti 3-4 kašike ulja, dobro zagrejati, staviti rolat, ostatkom zagrejanog ulja iz posude preliti rolat. Okolo rolata poredjati krompire prethodno posoljen. Prekriti folijom i peći na 200 stepeni 45-50 minuta.





Постави коментар