недеља, 27. април 2014.

Čokoladne rum štangle





Potrebno je:

Za koru:

120 gr margarina ili maslaca
240 gr šećera
150 gr čokolade
120 gr brašna
1 kesica praška za pecivo
9 belanaca

Za fil:

9 žumanaca
2 jaja
150 gr šećera
100 gr čokolade
4  kašike ruma
130 gr margarina ili maslaca

Za posipanje kolača:
rendana čokolada ili seckani orasi

Priprema:

Penasto umutiti margarin i šećer, dodati 150 gr  otopljene čokolade, 120 gr brašna, prašak za pecivo i na kraju  sneg od 9 belanaca.
Sneg od belanaca dodavati kašiku po kašiku  lagano  muteći.
Smesu staviti u pleh veličine 25×35 i peći na 180 stepeni  20 minuta.

Fil:
Umutiti 9 žumanaca, 2 jaja, 150gr šećera  i kuvati napari dok se ne zgusne, dodati na kraju 100 gr čokolade da se istopi i 2 kašike ruma.
Kad se fil  ohladi dodati 130 gr umućena margarina.
Pečenu i ohladjenu koru poprskati sa 2 kašike ruma  pa stavimo fil.
Po filu posuti  seckane orahe ili  rendanu čokoladu.


Постави коментар