Meni jedan od najomiljenijih kolača
Potrebno je:
Za koru:
3 jaja
150 gr šećera
8 kašika ulja
8 kašika tople vode
1 kašika kakaoa
150 gr brašna
1/2 kesice praška za pecivo
Fil od malina:
600 gr malina
200 gr šećera
1 dcl vode
3 kašike gustina
2 kesice želatina ( jedna kesica 10 gr)
10 kašika vode
Fil:
1 litar mleka
1 kesica vanilin šećera
3 pudinga od vanile
200 gr šlag krema u prahu
2 dcl mleka
Potrebno je još:
2 dcl čokoladna mleka
250 gr četvortastog keksa prelivenog čokoladom sa jedne strane ( koristim Zlatni pek preliven sa čokoladom)
2 dcl mleka
Za glazuru kolača:
200 gr čokolade
5 kašika ulja
Priprema:
Umutiti 3 belanca, dodati 150 gr šećera, dodati 3 žumanca jedno po jedno muteći mikserom. U masu dodati ulje, brašno, prašak za pecivo i kakao umućen u 8 kašika tople vode. Masu staviti u pleh veličine 25×35 i peći na 180 stepeni. Pečenu koru još toplu preliti sa 2 dl čokoladnog mleka.
Fil od malina: U posudu staviti maline ( ja koristim zamrznute maline) i šećer, kuvati dok se šećer ne istopi pa dodati umućen gustin sa vodom i još par minuta prokuvati i dodati 2 kesice želatina potopljena u 10 kašika vode i ostavljena da nabubri. Mešati par minuta da se želatin istopi i ostaviti da se hladi. Fil kad bude mlak preliti preko kore. (kolač filovati u plehu u kojem pečemo koru).
Fil: Umutiti 3 pudinga od vanile, 1 kašiku gustina, 1 vanilin šećer i 2 dcl mleka, dodati u prokuvano 8 dl mleka sa 200 g šećera. Kuvati i kad se skuva dobro ohladiti. Umutiti 200 g šlaga sa 2 dl mleka i dodati u hladan puding. Jednu polovinu ovog fila staviti na maline, pa red keksa, (čokoladni deo keksa okrenut na gore) potapan u mleko mlake ( bolje upia keks nego kad je hladno) onom stranom bez čokolade, pa drugi deo fila.
Kolač preliti sa čokoladnom glazurom.
Istopiti 200 g čokolade sa 5 kašika ulja i preliti kolač.
Нема коментара :
Постави коментар