петак, 30. мај 2014.

Zapečene palačinke od heljdina brašna





Heljdino brašno je jako zdravo. Ovako jelo spremljeno od heljdina brašna vole svi i deca i odrasli.



Potrebno je:

Za testo za palačinke:

2 jaja
2 dcl mleka
2 dcl gazirane vode
2 kašike ulja
100 gr pšenična brašna
100 gr brašna od heljde
so
ulje

Za fil:

250 gr sira
1 jaje
3 kašike kisele pavlake

Priprema:

Umutiti testo za palačinke od jaja, mleka, gazirane vode, ulja, pšenična i heljdina brašna sa dodatkom soli. Umutiti masu i ostaviti da stoji 30 minuta i ispeći palačinke.
Napraviti fil. Isitniti sir, dodati jaje i kiselu pavlaku.

Na svaki palačinak staviti 1 kašiku fila.








premazati palačinku sa filom. Sa  strane malo saviti i uviti u rolnu, i staviti u podmazan sa uljem  pleh.. Tako
uraditi sa svim palačinkama.








U preostali fil (ostane 2-3 kašike), dodati 1 kašiku ulja, 1 kašiku kisele pavlake, premazati složene  palačinke.

Peći na 200 stepeni 30 minuta,  dok ne dobiju zlatno žutu boju.

















Постави коментар