петак, 30. мај 2014.

Milka torta





Ovo je torta nad tortama. Velika torta, idealna za veća slavlja i okupljanja. Ko je proba, ukus se ne zaboravlja.



Potrebno je:

Za kore:

15 belanaca
15 kašika šećera
15 kašika pečenih mlevenih lešnika
15 kašika Plazma keksa

Za fil:

15 žumanaca
15 kašika šećera
2 pudinga od vanile
4 kašike gustina
1 litar mleka 250 gr margarina
125 gr maslaca
2 kesice šlaga
100 gr bele Milka čokolade
100 gr crne Milka čokolade

Za ukrašavanje:

200 gr šlag krema u prahu
3 dcl gazirane vode

Priprema:

Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, dodati 5 kašika mlevenih lešnika i 5 kašika mlevene Plazma keksa. Masu staviti u pleh veličine 25 x 35 cm, prethodno obložen papirom. Koru peći na 180 stepeni 15 - 20 minuta. Ispeći još 2 ovakve kore.
Umutiti 15 žumanaca sa 15 kašika šećera, dodati 2 pudinga od vanile, 4 kašike gustina i malo mleka od 1 litra. Preostalo mleko od 1 litra staviti da se kuva, dodati smesu od žumanaca i pudinga i kuvati. Kad se skuva i ohladi, dodati prethodno umućen margarin i maslac.
Masu podeliti na 2 dela. U jedan deo dodati seckanu crnu Milka čokoladu i umućenu 1 kesicu šlaga ( umutiti šlag kao po upustvu na kesici).
U drugi deo fila dodati seckanu belu Milka čokoladu i umućen šlag od 1 kesice.
Filovati tortu:
Kora, crni fil, beli fil, kora, crni fil, beli fil, kora, crni fil, beli fil.

Umutiti 200 gr šlag krema sa 3 dcl gazirane vode i ukrasiti tortu.



















Постави коментар